Ko je Kefalica - za male genijalce?

Kefalica – za male genijalce je prodavnica edukativnih igara, igračaka i knjiga koje pospešuju svestran razvoj Vašeg deteta. U prvoj prodavnici ovog tipa u regionu naći ćete brojne proizvode koji se koriste u školskim i predškolskim institucijama širom sveta kao sastavni dio NTC programa, programa Montessori, Waldorf, Reggio Emilia, i brojnih drugih. Nastavak naše priče je usledio sa otvaranjem Vestigi Shop internet prodavnice, visoko kvalitetne dečije odeće i opreme namenjene deci uzrasta od 0 do 5 godina u Srbiji. Na taj način je jedan divan početak dobio jednako kvalitetan nastavak priče! 🙂

Kako vas mogu najbrže kontaktirati?

Na broj telefona: +381649513041 . Primamo pozive i SMS poruke, a takođe smo na WhatsApp-u i na Viber-u. Možete nas kontaktirati na Facebook-u kao i na Instagram-u. Naša email adresa je info@kefalica.com a napravili smo i kontakt formu za lakšu komunikaciju.

Za koje zemlje dostavljate i koja je cena dostave?

Trenutno dostavljamo za Srbiju, kao i za Bosnu i Hercegovinu. Cena dostave je 350RSD, a za narudžbe u vrednosti PREKO 3500RSD dostava je besplatna!

Kako izvršiti narudžbu?

Uputstvo za online narudžbu možete pogledati na ovom linku.

Ukoliko želite napraviti modifikaciju koja nije dostupna preko stranice, javite nam se preko društvenih mreža ili na broj telefona. Kontakt informacije pogledajte ovde.

Da li su moji lični podaci koje unesem zaštićeni?

Kefalica – za male genijalce poštuje privatnost svakog posetioca sajta. Informacije koje prikupljamo prilikom narudžbi, prijavljivanja na naš newsletter ili kroz upitnike koristimo kako bi poboljšali naše usluge i kvalitet našeg web shopa i striktno se koriste u okviru Infinitas Global grupe i naših partnera. Opšte uslove korišćenja sajta i politiku privatnosti možete pročitati ovde.

Šta je popust kod? Šta sve trebam znati u vezi njega?

Popust kod je šifra koju unosite na CHECKOUT DETAILS stranici u polje “KUPON KOD” kako biste ostvarili dodatni popust, ukoliko postoje popust kodovi koji su aktivni. Popust kod je kombinacija slova i brojeva koja se piše bez razmaka. Ukoliko popust kod ne radi, proverite da li se uneli tačno onako kako piše: velika i mala slova moraju biti ista. Proverite da li ste verifikovali kod klikom na “PRIMENI KUPON”. Ukoliko i dalje niste u mogućnosti primeniti kupon, javite se našem timu pre nego što izvršite narudžbu. Ukoliko ste izvršili narudžbu mi nismo u mogućnosti dodatno obračunati popust. Nije moguće kombinovati više popust kodova u jednoj narudžbi.

Kako se mogu odjaviti sa Newslettera?

Ukoliko ste prijavljeni na Newsletter, kontaktirajte nas kako bismo vas odjavili.

Kako mogu platiti narudžbu?

Plaćanje pošiljke je po pouzeću, kešom. Možete uplatiti i na račun ukoliko vam to odgovara (kontaktirajte nas za više informacija). Uskoro će biti dostupno i plaćanje karticom direktno u web shopu.

Šta se tačno dešava nakon što pošaljem narudžbu?

Nakon što pošaljete narudžbu, dobićete potvrdu o narudžbi na email adresu koju ste uneli. Drugi email koji ćete dobiti sadrži poruku da je vaša narudžba kompletirana, što znači da je pakujemo i šaljemo na vašu adresu u najkraćem roku.

Za koliko će stići pošiljka na moju adresu?

Pošiljka će biti na vašoj adresi u roku 24-48h. Bex kurirska služba dostavlja pakete radnim danima, ne i vikendom. Ukoliko želite da vaša narudžba stigne na određen datum u budućnosti, napišite u komentar narudžbe željeni datum a mi ćemo vam se javiti sa potvrdom.

Pošiljka mi još uvek nije stigla, šta da radim?

Ne paničite! 🙂 Kontaktirajte nas i rado ćemo proveriti gde se trenutno nalazi vaš paket. Bex kurirska služba je naš pouzdan partner za dostavu već duži niz godina, ali ne možemo garantovati tačnu vremensku dostavu vašeg paketa jer to ne zavisi direktno od nas. Drago nam reći da do sad nismo imali izazova ovakvog tipa, ali je ipak bitno naglasiti.

Sadržaj paketa nije ono što sam naručio/la. Šta da radim?

Javite se našem Kefalica – za male genijalce prodajnom timu i proverićemo o čemu se radi. Ukoliko je došlo do greške, nemojte otvarati artikle koje ste dobili. Dobićete informacije kad će brza pošta pokupiti pogrešan paket, a ispravnu narudžbu šaljemo odmah na vašu adresu.

Roba koju sam primio/la je oštećena. Šta da radim?

Oštećenu robu možete prijaviti u roku od 48h od trenutka dostave paketa. Svaki artikal pre slanja prođe 3 različite vrste provere. Ukoliko se ipak desi propust sa naše strane – pišite nam. Ako je oštećenje nastalo pre nego što je artikal stigao u vaše ruke, rado ćemo vam poslati zamenski proizvod ili refundirati iznos u celosti.

Da li mogu naručiti poklon, ali da dostavite na drugu adresu?

Naravno! Najsrećniji smo kad delimo lepe trenutke sa ostalima. Pišite nam kako ste planirali iznenaditi nekoga. Naglasite ukoliko želite čestitku i posebno pakovanje. Plaćanje možete izvršiti uplatom na račun.

Mi smo prodavnica dečijih igračaka i knjiga i želimo prodavati vaše proizvode. Da li je to moguće?

Da, moguće je. 🙂 Kontaktirajte nas na e-mail sa više detalja o vašoj viziji, a naš tim za veleprodaju će vam se javiti kako bi zajednički podstakli rast vaše prodavnice.

Imamo organizaciju/projekat i vaši proizvodi se uklapaju u naše planove. Možemo li sarađivati?

Naravno. Zainteresovani smo čuti vaše planove i kako se uklapamo u ono što želite ostvariti. Pošaljite nam e-mail i naš tim će vam odgovoriti na zahtev u najkraćem roku. 🙂

Da li pravite poklon vaučere?

Da. Iznenadite najbliže sa poklon vaučerima u vrednosti po vašoj želji. Javite se Kefalica – za male genijalce timu za sve ostale detalje.

Ne mogu da nađem proizvod koji želim. Da li slučajno imate...?

Na vrhu početne stranice se nalazi polje za pretragu. Ukoliko znate kod artikla ili naziv proizvoda – tu možete pretražiti. Ukoliko ipak ne možete naći ono što želite, pišite nam i biće nam drago da vam pomognemo.

Želela/Želeo bih da u vašoj ponudi imate i...

…i mi bismo želeli! 🙂 Ukoliko nam javite šta biste voleli videti u našoj ponudi a da se uklapa u koncept naše radnje – mi ćemo proveriti sa našim partnerima na sve četiri strane sveta da nabavimo ono što želite, a redovno ćete u našem web shopu pronaći nove proizvode. Pišite nam!

Šta još treba da znam?

Najbitnije je da znate da smo tu za vas i za vaše mališane. Biramo kvalitetne, moderne i komforne proizvode sve ove godine, koje ujedno koriste i naši najdraži. Ukoliko imate dodatna pitanja, predloge i sugestije – pišite nam!