fbpx

DECA UČE DOK SE IGRAJU

Igra je neophodna. Deca uče igrajući se, a mi odrasli činimo nepopravljivu grešku kada deci uskratimo ovu vrstu zabave. Pod igrom mislimo na samousmereno, otvoreno istraživanje i otkrivanje. Kada se igraju, deca koriste ono što im je na raspolaganju, odlučuju šta žele da rade i ulažu svu svoju energiju u to. Kada se pojavi izazov, oni procenjuju situaciju i preispituju mogućnosti.

Tokom igre razvijaju kreativnost, sposobnost rešavanja problema i veštine planiranja. Igrajući se sa drugom decom, uče vitalne društvene veštine: kako da artikulišu svoje ideje, da saslušaju druge, sarađuju, prave kompromise, poštuju.

U našoj ponudi možete naći veliki broj igračaka za pretvaranje, ali svakako da bismo izdvojili naš veliki set muzičkih instrumenata gde Vaši mališani zajedno sa svojim prijateljima mogu da prirede pravi mali muzički spektakl. Set sadrži 5 instrumenata – ksilofon, frulu, bubanj, daire i zvečke.  Pored izuzetnog zvuka, naš set krasi divan dizajn sa blagim pastelnim bojama.

Vi kao odrasli treba da ih podržite i pomognete ukoliko to zatreba u kreiranju scenskog nastupa – pripremite pozornicu, donesite stolice, a zatim zajedno sa bakom, dekom, tetkom, tečom, strinom, stricem i ostalim prijateljima zauzmite svoja mesta i uživajte. Ne zaboravite da stavite stolicu i za plišane prijatelje s obzirom da će se deca zasigurno obradovati kada i njih vide u publici.

Celokupnu ponudu naših drvenih i edukativnih igračaka iz kategorija STEM i MONTESORI možete pogledati – ovde.