fbpx

KAKO IZABRATI PRAVU IGRAČKU ZA VAŠE DETE?

Mušterije često od nas zatraže da im preporučimo igračku za njihovu decu ili unučad, naročito ukoliko se radi o detetu sa posebnim potrebama. Mnogi razgovori započinju delenjem dijagnoze. Iako vredne, ove informacije se odnose samo na jedan aspekt detetove ličnosti. Da bismo uspeli da odgovorimo na prvobitno pitanje, naše razmišljanje treba da ide dalje od pola, starosti, razvoja ili samog invaliditeta. To je zato što svi imamo preference i one čine razliku.

Kupujemo ono što nam se sviđa

Kada kupujemo, mi sa sobom nosimo naše želje. Od Vas sada želimo da zamislite džemper. Možda ćete pronaći jedan koji izgleda savršeno – u svakom pogledu sem jednog. Materijal, stil i kroj su izvrsni. Cena, nikada niža. Jedini nedostatak u vezi džempera jeste boja. Boja je divna  i vrhunac mode, ali nije ona u kojoj izgledate najbolje. Mogli biste da ubedite sebe da nije sve tako loše. Na kraju krajeva, uzimajući u obzir cenu pre svega, a zatim i ostale kvalitete, džemper se čini kao dobar izbor. Plus će Vas i zagrejati, a to bi trebao da bude i glavni razlog za kupovinu džempera, zar ne? Da, ali… i evo stvarnosti u toj reči od tri slova. Na kraju ne biste nosili taj džemper, osim ako biste se smrzavali  i ne biste imali apsolutno ništa drugo da Vas zagreje. Ono što kupujemo mora da nam se dopadne ukoliko želimo da ga često koristimo, a da pri tome uživamo u samoj kupovini. 

Deca biraju igračke koje odgovaraju njihovom smislu za igru

Sva deca su ista – igračka mora da se dopadne detetu pre nego što joj posveti pažnju. Nešto u vezi sa igračkom mora da poziva na igru, a jednom kada dete počne da se igra, igračka mora da dokaže svoju vrednost. Dete je to koje odlučuje da li igračka zaslužuje njegovo vreme, da li nudi dovoljno vrednosti da zadrži njegovo interesovanje. Mala deca vole ponavljanje jer na taj način razvijaju veštine. Njihove igračke moraju biti bezbedne, dobro konstruisane i izdržljive, dovoljno jake da izdže intezivnu dečiju igru. Ukoliko se lako čiste, to je samo dodatan plus. Kao najbolji izbor nameću se drvene igračke s obzirom da poseduju sve karakteristike koje smo prethodno naveli. 

Deca uče kroz igru 

Deca vole da istražuju i otkrivaju. Kroz igru, deca počinju da razumeju uzroke i posledice i uče o svom okruženju.  

Posmatrajte dečiju igru pre kupovine igračke

Najbolju odluku o kupovini igračke ćemo doneti kada posmatramo dete tokom igre i poznajemo njegove preference. Kada birate igračke, izaberite one za koje mislite da će se najviše svideti detetu i najbolje uklopiti u njegove trenutne sposobnosti, razvojne veštine i ciljeve. Ovo važi za svu decu, sa ili bez posebnih potreba. Igračke su alati za igru. Kada dete smatra da je igračka intrigantna i kada se upusti u igru, učenje se odvija prirodno.

Želite da vidite veliki izbor drvenih edukativnih igračaka za svoje dete? Pogledajte našu ponudu!