fbpx

5 RAZLOGA DA ODABERETE DRVENE IGRAČKE KAO POKLON

JER NEMA NIŠTA GORE OD BATERIJE. 

Prošlo je vreme kada su naše stare omiljene igračke ispunjavale spavaće sobe naše dece. Sada se radi o najnovijoj tehnologiji i najnovijim gadžetima koji im oduzimaju vreme za igru. Međutim, jedna stvar koja nikada neće izaći iz mode su one drvene igračke koje ste voleli kao dete. Šarmantne su, dugotrajne i jednostavno lepe za pogled, ali ako vam treba više razloga da odaberete drvene igračke, evo naših top 5.

1. MNOGO SU IZDRŽLJIVIJE OD PLASTIČNIH IGRAČKA 

Jeste li ikada videli kako mališan pažljivo stavlja svoje omiljene igračke u kutiju za igračke? Ne, nismo ni mi. Umjesto toga, možete ih pronaći raštrkane po podu dnevne sobe, skrivene u bašti, a sigurno će ih biti i nekoliko zaglavljenih između jastuka na kauču. Ne možemo kriviti ovo nepromišljeno ponašanje, ali možemo kupiti igračke koje to mogu izdržati. Tamo gde plastične igračke imaju tendenciju da se lome i postanu lomljive, drvene igračke mogu podneti prirodno habanje mnogo duže. To ih čini savršenim poklonom koji će trajati celi život.

2. SIGURNIJE SU OD PLASTIČNIH IGRAČKA

Prema nekim studijima, dete u će u proseku za godinu dana dobiti igračke u vrednosti od skoro 18.000 RSD. One su tako važan deo deetetovog razvoja, ali s toliko igračaka na dohvat ruke morate biti sigurni da su sigurne od bilo kakvih štetnih hemikalija. Prirodne igračke napravljene od drveta ne predstavljaju istu pretnju kao sintetičke igračke. Otkrit ćete da neke plastične igračke sadrže kombinaciju hemikalija koje bi mogle uzrokovati više opasnosti nego što vrede. Ponosimo se time što možemo isporučiti kvalitetne i sigurne proizvode sa drvenim igračkama napravljenim od boja i lakova prilagođenih deci. Pustite svog neustrašivog istraživača da slobodno luta sa svojim drvenim igračkama u ruci i dajte sebi malo mira. 

 3. PODSTIČE KREATIVNIJU IGRU

Ne postoji ništa moćnije od dečije mašte. Jedna od prednosti poklanjanja drvenih igračaka u odnosu na plastične je to što neguje njihovu kreativnost. Dok plastične igračke imaju više karakteristika, dizajna i zvučnih efekata, drvene ih teraju da otvore svoju maštu i izmisle nove načine igranja s njima. To će potaknuti njihovu prirodnu radoznalost i pomoći im da razviju motoričke veštine, veštine rešavanja problema, koordinaciju ruku i očiju, društvene veštine i još mnogo toga! 

 4. BOLJE SU ZA ŽIVOTNU SREDINU 

Jedna od najboljih stvari kod drvenih igračaka je da su ekološki prihvatljive. U svetu s klimatskim promenama, zagađenjem i sve većim ugljičnim zagađenjem, možete dati svoj deo za okolinu odabirom održivije opcije. To je sjajan način da svoju decu naučite o ovim problemima, posebno kada se plastične igračke gotovo nikada ne raspadaju i najverojatnije će se slomiti pre nego što dobijete priliku da ih reciklirate. Naše drvene igračke napravljene su od najkvalitetnijih dostupnih materijala i ne uključuju nikakve neugodne hemikalije u procesu stvaranja, štiteći okolinu za buduće generacije.

5. MOGU SE PRENOSITI IZ GENERACIJA  

Svi se bavimo poklanjanjem jedinstvenih uspomena koje se mogu držati zauvek umesto jeftinih, kratkotrajnih igračaka koje će na kraju završiti u kanti za smeće. Zato volimo našu kolekciju drvenih igračaka koje zaista traju celi život! Najbolji deo je što kada izrastu iz igračke, mogu je preneti na svoju braću i sestre ili čak na svoju decu.